- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 800 g ziemniaków
- 2 łyżki przyprawy do ziemniaków
- 3 łyżki mąki
- sól
- olej
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzej do ok. 200 stopni C.
- Ziemniaki umyj, (jeśli masz stare ziemniaki, obierz ze skórki, jeśli młode – wystarczy dokładne umycie), pokrój w ćwiartki (albo na takie kawałki, jakie lubisz). Osusz papierowym ręcznikiem.
- W misce wymieszaj mąkę i przyprawę.
- Ziemniaki obtaczaj w mieszance przyprawy i mąki.
- Układaj jedną warstwą na blaszce skropionej olejem.
- Blaszkę z ziemniakami wstaw do piekarnika. Piecz ok. 40-50 minut. W tym czasie przynajmiej 2 razy przewracaj ziemniaki na drugą stronę.
- Po wyjęciu z piekarnika oprósz solą.
- Od razu podawaj.
Mniam